de 10 beste croissants van Parijs

Du Pain et Des idées
Cristophe Vasseur van Du Pain et Des idées maakt kleine, grillige croissants. Ze zijn van buiten mooi gelaagd en hebben een krokante onderkant. Vanbinnen zijn ze broodachtig en natuurlijk proef je die heerlijke kwaliteitsroomboter goed terug.

Croissant Du Pain et Des Idées

Maison Julien
Bij Maison Julien bakken ze misschien niet de mooiste croissants van Parijs, maar wel hele lekkere. Ze zijn broodachtig, breed en boterig.

Croissant Julien

Les pains d’Alexis
Bij de croissants van Les pains d’Alexis valt het op dat je de vele laagjes, ofwel “feuilletage”, goed ziet. Verder zijn ze lekker knapperig en een beetje stevig.

Croissant Les pains d'Alexis

l’Essentiel
Bij l’Essentiel in het Quartier Latin staat altijd een rij voor de knapperige, bolle croissants. Deze zijn luchtig en niet te zoet van smaak.

Croissant L'Essentiel

Le Grenier à Pain
Le Grenier à Pain heeft wereldwijd vestigingen en dat is niet voor niets. De croissants hebben een kruimelige buitenkant en een broodachtige, boterige binnenkant.

Croissant Le Grenier à Pain

Blé Sucré
Bij Blé Sucré verkopen ze glanzende, hoge croissants die door velen als de beste va Parijs worden beschouwd. De buitenkant is kruimelig, de binnenkant zacht, boterig en een beetje zout.

Croissant Blé Sucré

L’artisan des Gourmands
In 2015 werd de croissant van L’artisan des Gourmands uitgeroepen tot de één na beste van Parijs. Deze lekkernij heeft veel deeglaagjes en een soort zoetig laklaagje.

Croissant L'artisan des Gourmands

Maison Kayser
Eric Kayser, eigenaar van Maison Kayser, is een grootheid in de Franse bakkerswereld. Hij maakt boterige, knapperige croissants die je op locaties wereldwijd kunt kopen.

Croissant Maison Kayser

Gontran Cherrier
De croissants van de jonge bakker Gontran Cherrier zijn met hun vele laagjes deeg een lust voor het oog. En zeker ook voor de smaakpapillen.

Croissant Gontran Cherrier

Maison Grégoire
Bij Maison Grégoire komt de croissantgeur je al tegemoet als je nog buiten staat. De croissants zijn vrij smal en hebben een mooi, glanzend uiterlijk.

Croissant Maison Grégoire

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden