14 Juli in Parijs

Heb je je stedentrip naar Parijs gepland rondom 14 Juli? Dan heb je geluk!
14 Juli is namelijk een nationale feestdag en de dag waar er naast oud en nieuw ook vuurwerk afgestoken wordt vanaf de Eiffeltoren.

Op 14 Juli herdenkt Frankrijk de bestorming van de Bastille ofwel het begin van de Franse revolutie in 1789. Sindsdien viert heel Frankrijk feest op 14 Juli en is er van alles te doen, ook in Parijs.

In Parijs begint de dag al vroeg in de ochtend met de Alpha Jets van La Patrouille de France. Deze straaljagers, die onderdeel zijn van de Franse Air Force, vliegen met een luid geluid over Parijs en laten rookpluimen in de kleuren van de Franse vlag achter in de lucht. Om 11 uur ‘s ochtend begint de nationale militaire parade, in deze parade op de Champs-Elysées lopen ongeveer 4000 militairen, politieagenten, brandweermannen en studenten mee. Deze parade is waarschijnlijk de oudste en de grootste parade in Europa.

Activiteiten ’s middags op 14 Juli

Ook in de middag is er in Parijs veel te doen. Zo is er muziek door heel de stad en verschillende activiteiten. Maar het hoogtepunt is het gratis concert bij het Camp-de-Mars tegen de avond, 250 muzikanten komen bij elkaar en spelen muziek van Mozart, Verdi, Berloiz en Wagner. Daarna kan je genieten van het georganiseerde vuurwerk bij de Eiffeltoren!

Tip! Zorg dat je al vroeg op je bestemming bent, het is altijd druk op de weg omdat alle Fransen vrij zijn!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden