5 tips voor lekker eten in de Parijse wijk Le Marais

Van ontbijt tot diner; de beste adressen in Le Marais.

Parijs telt op dit moment maar liefst 72 restaurants met 1 ster, 13 restaurants met 2 sterren en 9 restaurants met 3 sterren. Fantastisch natuurlijk! Wanneer je budget het echter niet toelaat om voor een Michelin ster te gaan, dan hebben wij 5 adressen waar je ook heerlijk kunt eten en je nog genoeg overhoudt om te shoppen.

In willekeurige volgorde vijf tips voor de wijk Le Marais, het op dit moment ontzettend populaire 3e arrondissement in Parijs.

 1. Rose Bakery – Adres: rue des Martyrs 

  De dag begin je met een goed ontbijt. Boek je hotel Parijs zonder ontbijt en ontdek Parijs ook in de ochtend. Rose Bakery is een super schattige patisserie/bakkerij met heerlijke producten en verse koffie.

  Tip: Pas op dat je er niet voorbij loopt, goed op de huisnummers letten. 🙂

 2. Brasserie JaJa – Adres: rue Sainte-Croix de la Bretonnerie

  Ontdek de chique bistro keuken van chef Massimiliano Monaco van JaJa. Het is een heel klein restaurant met een binnentuin en beperkt aantal tafels. Heel fijn als je niet van grote en drukke restaurants houdt. Producten zijn voornamelijk biologisch. Simpel, maar een aanrader!

  Weetje: Via de website kan je ook bezorging aan huis (lees: hotel) laten verzorgen. Dat is nog eens roomservice! 😉

 3. Blend – Adres: 11 Boulevard des Filles du Calvaire

  Omdat je in Parijs eigenlijk niet voor 21:00 uur aan tafel gaat is het een aanrader om aan het einde van een lange middag in Parijs even een kleine maaltijd te nemen zodat je nog even door kan. Dan is Blend een aanrader met heerlijke hamburgers en verse frietjes. De burgers zijn niet extreem groot, waardoor je niet het gevoel hebt dat je daarna ontploft.

  Weetje: Blend heeft inmiddels vier vestigingen in Parijs, waaronder in Le Marais.

 4. Derrière – Adres: 69, rue des Gravilliers

  Zoals met wel meer restaurants in Parijs, kijk uit dat je er niet voorbij restaurant Derrière loopt! Achter twee grote zware deuren zit deze topper verscholen. Weer inclusief binnentuin waar je met mooi weer kunt zitten. Maar binnen is eigenlijk leuker. Het interieur kan je wel even de tijd voor nemen. Een retro  motor bij de ingang, een grote tafeltennis tafel en vele andere leuke items die het geheel compleet maken. Een heerlijke rommel van prachtige spullen. De bediening is uiterst vriendelijk en het eten ook nog eens overheerlijk. Leuk detail, bij de toiletten staat een ruime keuze aan parfums om te gebruiken, heerlijk! Als je de website bekijkt denk je misschien dat er mannen in blote billen rondlopen, maar dat is (helaas?) niet waar 🙂

  Tip: Als je uitgegeten bent, dan hoef je niet ver voor je volgende stop. Naast Derrière zit Andy Wahloo, een fantastische cocktailbar om je avond voort te zetten.

 5. Bofinger – Adres: 5-7 rue de la Bastille

  Op het randje van Le Marais – of misschien is het al net Bastille – zit Bofinger; een echte traditionele Franse brasserie gevestigd in een prachtig pand. Zo één waar tafels uiteraard in linnen ingedekt zijn en de bediening nog bestaat uit échte onverstaanbare en nors kijkende Franse mannen. Als we de (op alfabet gerangschikte) website mogen geloven hebben al vele beroemdheden hier genoten van het heerlijke diner.

  Let op: Zoals in de meeste Parijs restaurants is het ook bij Bofinger echt noodzakelijk om te reserveren. Tenzij je het niet erg vindt om anderhalf uur aan de bar te wachten en onder het genot van een goede Franse wijn misschien wel een beroemdheid tegen het lijf te lopen.

Ben je zelf in één van de bovenstaande locaties geweest of heb je een tip die er absoluut bij moet? Laat het ons weten in een reactie.

 

Deel dit bericht!

Tags: , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden