Evenementen in Parijs; een overzicht van de leukste!

Parijs is de stad die nooit slaapt!

Goed, dit is misschien wat overdreven, maar Parijs is wél een stad die altijd in beweging is. Het hele jaar door zijn er evenementen en festivals voor jong en oud. Ben je van plan om binnenkort Parijs te bezoeken? Wij hebben een overzicht gemaakt zodat je kunt zien welke festivals er plaats vinden tijdens jouw citytrip.

  • Festival d’Automne+

Wat is het:
Als je van cultuur, dans en muziek houdt is dit het festival wat je niet mag missen. Dit grote evenement is de start van het nieuwe culturele seizoen in Parijs en trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Het festival is jaarlijks te bezoeken van september tot en met december en vindt plaats op meerdere locaties door heel Parijs, zoals parken en musea.

Waar: Diverse locaties in Parijs
Wanneer: 9 september 2015 t/m 31 december 2015
Website: www.festival-automne.com

  • Schaatsbanen in Parijs

Wat is het:
In de winter zijn er door heel Parijs diverse schaatsbanen te vinden, waar je heerlijk kunt zwieren en genieten van een hapje en een glas glühwein. Vanaf begin december kun je op verschillende locaties terecht, maar wij raden de twee ijsbanen aan bij het stadhuis, Hôtel de Ville en bij de Eiffeltoren. Hier kun je de schaatsen onder binden en genieten van de prachtige, historische lichtstad.

Waar: Diverse locaties in Parijs
Wanneer: 13 december 2015 t/m 2 januari 2016

  • Marathon de Paris

Wat is het:
Ieder jaar doen er weer ruim 40.000 deelnemers mee aan de marathon van Parijs. Deze toch van ruim 42 kilometer start vanaf de Champs-Elysées en zal vervolgens langs een aantal bekende locaties als de Eifeltoren en de Notre Dame gaan. Ben je op zoek naar een stedentrip Parijs met een sportieve uitdaging? Je kunt je als fanatiek hardloper inschrijven via de website.

Waar: Champs-Elysées
Wanneer: 3 april 2016
Website: http://www.parismarathon.com/

  • Roland Garros

Wat is het:
Uiteraard wordt in Parijs het op één na bekendste tennistoernooi van de wereld gehouden; Roland Garros. Dit evenement wordt ook wel The French Open genoemd en vindt ieder jaar plaats in juni. Tijdens dit sportevenement zijn toptennissers uit de hele wereld te zien. Mocht je interesse hebben in een toegangskaart, raden we aan om deze ruim van tevoren te reserveren via de website.

Waar: Avenue Gordon Bennett 2
Wanneer: 22 mei 2016 t/m 5 juni 2016
Website: http://www.rolandgarros.com/

  • Fête de la Musique

Wat is het:
Op de langste dag van het jaar vindt ieder jaar een muziekfestival plaats, waarbij overal in de stad verschillende artiesten te vinden zijn. Op iedere hoek van de straat en bij ieder hotel in Parijs is er wel een artiest die weer een andere muziekstijl laat horen. En alles is gratis!

Waar: Diverse locaties in Parijs
Wanneer: 21 juni 2016
Website: http://fetedelamusique.culturecommunication.gouv.fr/

  • Quatorze Juillet

Wat is het:
Dit is een nationale feestdag waarbij de bestorming van de Bastille, de gevangenis, wordt herdacht en gevierd. De bestorming was het begin van de Franse revolutie en wordt door geheel Frankrijk groots gevierd. Overal zijn parades, vuurwerk en andere feesten. 
In Parijs zelf zijn er diverse optredens op het plein van de Bastille die worden afgesloten door een vuurwerkshow.

Waar: Heel Frankrijk
Wanneer: 14 juli 2016

  • Paris Plage

Wat is het:
Parijs ligt niet aan het strand, maar daar hebben ze wat op gevonden. In de zomermaanden verschijnt er in de stad een heus stadsstrand aan de oever van de Seine, compleet met zand, palmbomen en ligbedden.
Je kunt er heerlijk liggen om te genieten van de zon, maar je kunt er ook meedoen aan de vele activiteiten of genieten van de concerten. Ideaal om tijdens jouw weekendje Parijs tóch een strandgevoel te krijgen!

Wanneer: 18 juli 2016 t/m 28 augustus 2016
Waar: IÎle-de-France

Zoals je ziet, genoeg evenementen in Parijs om je niet te vervelen! Heb je zelf een leuke tip? Laat het ons weten in een reactie.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden