Gratis activiteiten Parijs

Allereerst raad ik je aan gretig gebruik te maken van de eerste zondag van de maand. Deze zondagen kun je een aantal van de meest populaire musea en monumenten in Parijs gratis bezoeken o.a. het Louvre en het Musée d’Orsay. De gratis zondagen bied je de perfecte gelegenheid om bezienswaardigheden te bezoeken die je misschien niet als eerste op je lijstje had staan.

Andere gratis activiteiten in Parijs zijn o.a.

  • De gratis openluchtbioscoop in Parc de la Villette

De gratis openluchtbioscoop vindt plaats in de maanden juli en augustus. Op een heerlijke zomeravond kun je genieten van de mooiste films. Zoek een plekje in het gras en geniet! Iets comfortabeler zitten? Is helaas niet gratis. Maar je kunt een ligstoel huren voor € 7,-.

  • Een wandeling door de Jardin du Luxembourg

Je krijgt je dag wel gevuld slenterend door dit stadspark, tevens het tweede grootste van Parijs. Je vindt er honderden standbeelden, monumenten en fonteinen. Tevens een heerlijke plek om even met je voeten omhoog te relaxen en te genieten van een picknick.

  • De muur van de liefde

Romantisch met je geliefde in Parijs? Breng dan eens een bezoekje aan de liefdesmuur in Montmartre. In verschillende talen zijn hier de worden ‘ik hou van jou’ gekrabbeld, dit levert zeker een fantastisch kiekje op.

Nabij de liefdesmuur ligt de bekende Sacré-Coeur, die tevens gratis toegankelijk is.

Eén van de meest populaire attracties van Parijs, wederom gratis te bezoeken. Tevens is het plein rondom de kathedraal erg gezellig. Diverse straatmuzikanten, livebands en levende standbeelden zorgen hier voor publiek.

  • Atelier Brancusi

Een bezoek aan de belangrijkste musea en exposities van het Centre Pompidou kosten geld, echter het atelier van Brancusi is gratis toegankelijk. De beeldhouwer liet na zijn dood zijn atelier en zijn werk open voor bezichtiging.

  • Promenade Plantée

De met bomen omgeven boulevard loopt door het 12e arrondissement van Parijs en is 4,5 km lang. Gevestigd op een oude verhoogde spoorlijn. Het is een leuke wandeling en een perfecte manier om de stad te verkennen. Loop richting Bois de Vincennes, een stadspark dat 3x zo groot is als Central Park in New York.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden