Het Louvre

Het Louvre is één van de bekendste en grootste musea ter wereld, jaarlijks aanschouwen meer dan 8 miljoen mensen de wereldberoemde Mona Lisa. Dit museum mag absoluut niet op je to-do-list ontbreken als je de stad Parijs gaat bezoeken.

Het Louvre beschikt over een rijke geschiedenis en heeft niet alleen als museum gediend. Op de plek is in 1190 een fort gebouwd, de resten hiervan zijn opgegraven en te bezichtigen. Het gebouw is in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid door diverse Franse koningen en keizers. De laatste toevoeging aan het Louvre is de glazen piramide geweest, tegenwoordig tevens de hoofdingang. De piramide is sinds 1889 geopend.

Het Louvre

Het Louvre behoort niet voor niks tot een van de grootste musea ter wereld, met een collectie van 300.000 kunstwerken, is het onderverdeeld in maar liefst 8 afdelingen. Slechts een gedeelte van de collectie wordt tentoongesteld. Het is dan ook niet mogelijk alle afdelingen op 1 dag te bezoeken. Bekijk van tevoren welke afdeling je wilt bekijken!

Entreeprijs van het Louvre

De toegangsprijs tot het museum voor volwassenen is € 15,-, voor kinderen tot 18 jaar is het gratis. En op iedere 1e zondag van de maand en op 14 juli heeft iedereen gratig toegang!

Het is aan te raden de tickets vooraf aan te schaffen, er staat dagelijks een rij bij de ingang.

Openingstijden

Het Louvre is op maandag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Op woensdag en vrijdag van 09.00 tot 21.45 uur. Op dinsdag is het gesloten.

Let op! het Louvre is op deze dagen eveneens gesloten: Nieuwjaarsdag, 1 mei, 15 augustus en 25 december.

Met de auto naar het Louvre

Ben je met de auto naar Parijs en wil je toch graag het Louvre bezoeken. Hieronder hebben wij twee mogelijkheden op een rij gezet om te parkeren bij het Louvre.

  • Onder het museum is een ondergrondse parkeergarage, de ingang van de garage bevindt zich aan de avenue du Général Lemonnier, kosten zijn ongeveer € 4,- per uur, het is wel afhankelijk van de grootte van de auto
  • Nabij het Louvre bevindt zich ook de beveiligde en afgesloten parkeergarage van Q-Park. De kosten hiervan zijn € 18,- per dag. De ingang bevindt zich eveneens aan Avenue du Général Lemonnier.

Schrik je van de parkeerkosten? Uiteraard kun je ook kiezen voor een hotel in Parijs met parkeerplaats en met het openbaar vervoer richting het Louvre reizen.

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden