Kerst in Disneyland Parijs!

Wanneer de kinderen kerstvakantie hebben is het natuurlijk super leuk om er even tussen uit te gaan. Ga bijvoorbeeld op een stedentrip naar Parijs! Parijs is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en is daarom ideaal voor een lang weekend of midweek weg. Je kunt naar Parijs per trein, vliegtuig, bus of met eigen auto. Eerder schreven we al over Parijs met kinderen. Onder andere welke hotels met familiekamers er zijn in Parijs, maar ook leuke activiteiten om met kinderen te doen. In de laatste weken van december staat de Franse hoofdstad natuurlijk helemaal in teken van kerstmis. Zo zijn er bijvoorbeeld kerstmarkten en ijsbanen en op veel plekken in de stad is er prachtige verlichting en versiering te zien. Maar wanneer je toch in Parijs bent rond de kerstdagen, kun je een uitstapje naar Disneyland® Parijs eigenlijk niet overslaan. Het hele attractiepark staat ook in het thema van kerst, overal zijn kerstversieringen, speciale kerstshows en parades en natuurlijk zijn alle Disney figuren ook in hun mooiste kerstpak uitgedost. Ben je van plan om vanuit Parijs een uitstap te maken naar Disney, dan zijn dit de dingen die je moet weten!

Disneyland®

Vervoer

Vanuit Parijs is Disneyland® gemakkelijk te bereiken door middel van een shuttlebus, trein, huurauto of natuurlijk met je eigen auto.

De shuttle bus heeft vijf stops vanuit de stad naar Disneyland®:
Gare du Nord: 83, rue de Maubeuge
Madeleine: 3, boulevard Malesherbes
Opéra: 8, place de l’Opéra
Châtelet: 1, place du Chatelet (03/04/14 – 12/11/14)
De reis met deze Magic Shuttle duurt ongeveer anderhalf uur vanaf de eerste halte Gare du Nord, naar de laatste halte Disneyland®.

Het is ook mogelijk om met de trein vanuit het centrum van Parijs naar Disneyland® te reizen. De reis per trein naar Disney duurt ongeveer 35 minuten. Neem de regionale RER trein naar station Marne-la-Vallée/Chessy.

Je kunt natuurlijk ook een auto huren of ga met je eigen auto naar het park waar je hem gemakkelijk, betaald, kunt parkeren.

Tickets

Voor een uitstapje vanuit Parijs is het handig om tickets te kopen voor één dag één park of één dag twee parken. Dit laatste betekent dat je naast Disneyland® Parijs ook nog Walt Disney Studios Park kunt bezoeken. In dit themapark staat alles in teken van film, de attracties, de shows en de restaurants. Als het bezoeken van beide parken niet in één dag lukt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om twee of meer dagen te gaan!Disneyland®

Kerst in Disney

In de kersttijd (al vanaf 11 november!) zijn er diverse extra kerst evenementen in Disneyland®. Dit zijn de top evenementen die je niet kunt missen!

Disney’s Christmas Parade
Zoek een plekje langs de route en geniet van Disney’s Christmas Parade! De prachtige parade wagens leggen een route af door de straten van het park. De favoriete Disney figuren kun je spotten op en rond de wagens, maar ook de kerstman zal zijn arrenslee gereed maken voor de parade!

Disney Dreams® Of Christmas
Elke avond in Disney eindigt in de kerstperiode met de spectaculaire avondshow Disney Dreams® Of Christmas! Tijdens deze show worden er allemaal beelden geprojecteerd op het kasteel van Doornroosje, wordt je verrast door allerlei special effects en hoor je natuurlijk de favoriete Disney liedjes voorbij komen.

Frozen Sing-A-Long
Zijn je kinderen helemaal weg van de film Frozen? Dan is dit de show die jullie niet mogen missen! In de Frozen Sing-A-Long komen alle bekende Frozen liedjes voorbij en kun je natuurlijk heel hard meezingen. Let it go!

Disneyland®

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden