Rond de kerst met de trein naar Parijs

Raak jij inmiddels ook al licht in de stress als je nadenkt over komende kerst? Wat ga je dit jaar doen, wat maak je te eten en wie nodig je allemaal uit. Vergeet deze kerststress en gooi het eens over een hele andere boeg. Neem de trein naar Parijs en breng hier de sfeervolle kerstdagen door. Want tijdens deze dagen maakt Parijs zijn naam als lichtstad meer dan waar.

Vliegensvlug naar Parijs

Wij bieden diverse aanbiedingen om goedkoop met deThalys naar Parijs te reizen. De Thalys rijdt meerdere keren per dag rechtstreeks vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam richting hartje Parijs; station Gare du Nord. Boek een hotelletje nabij het treinstation en je stedentrip Parijs gaat direct van start.

Begin van de kerst

In de periode rond kerst is de stad extra verlicht. Dit gaat allemaal heel officieel van start. Voor het ontsteken van de verlichting aan de Champs-Élysées wordt ieder jaar een speciaal iemand uitgenodigd, je kan hierbij denken aan een bekende acteur of actrice. De bekendste straat van Parijs is vanaf dat moment verlicht met meer dan 12 kilometer lange verlichting, dat zijn miljoenen lampjes! Leuk is dat deze verlichting verschillende kleuren weergeeft. Naast de Champs-Élysées zijn nog veel meer straten van Parijs verlicht. Tevens wordt ieder jaar het reuzenrad La Grand Roue neergezet op Place de la Concorde.

Kerstshoppen

Parijs is natuurlijk altijd al een stad waar uitermate goed geshopt kan worden. Echter tijdens de kerst zal je je ogen uitkijken. De ene etalage is nog mooier dan de andere. Bekende winkelketens als Lafayette en Printemps willen elkaar graag overtreffen en richten hun etalage in a.d.h.v. een bepaald thema. Zeker de moeite waard om een wandeling te maken langs al deze prachtige etalages.

Kerstmarkten

Ook aan kerstmarkten geen gebrek in Parijs. Zoals ik al eerder schreef is de Champs-Élysées rond de kerst op z’n mooist, aan beide kanten staan allerlei kerstkraampjes.

Andere kerstmarkten Parijs vind je bij;

  • La Défense – heeft maar liefst 350 kraampjes en is met name in de avond een aanrader.
  • Trocadero – gelegen aan de voet van de Eiffeltoren en heeft ca. 120 kraampjes met een diversiteit aan internationale kerstartikelen. Een leuk extraatje hier is de kunstijsbaan!
  • Montmartre – gelegen op het plein voor de imposante basiliek.
  • St. Germain des Prés – tijdens de kerst omgetoverd tot een gezellig kerstdorp, waar zelfs de Parijse kerstman woont!

kerst Parijs

 

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden