Le Marais

Le Marais is een prachtige wijk in Parijs waar zeker veel te beleven is. Wij hebben voor jou op een rij gezet wat er in Le Marais allemaal te doen is tijdens jouw stedentrip Parijs!

Le Marais

Winkelen in Le Marais
Winkelen in de wijk Le Marais is zeker een aanrader. De winkels in Parijs staan bekend om de prachtige etalages.  Je vindt hier de grote ketens en de kleine Franse speciaal zaken.

Alleen al door de winkelstraten lopen is leuk. Deze straten geven je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat, naar het Middeleeuwse Parijs. De prerevolutionaire gebouwen en straten zijn namelijk bijna allemaal nog intact, in tegenstelling tot de rest van Parijs.

In Le Marais vind je ook leuke restaurants waar je heerlijk kan eten en genieten na een drukke dag winkelen!

Le Marais Parijs bij nacht!
Het nachtleven in Le Marais is zeker een bezoekje waard. Het is er altijd gezellig! Ook is Le Marais een homo vriendelijke buurt met vele nachtclubs en cafés. De sfeer is gezellig, geniet van de sfeer in combinatie met een heerlijke cocktail!

De Joodse buurt
In de oorspronkelijke Joodse buurt kan je terecht voor nog vele echte Joodse lekkernijen. Hier woonde ooit de grootste Joodse gemeenschap van Europa. Dit aantal daalde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag vind je er nog veel delicatessenwinkels, bakkerijen, oude hamams en Oost-Europese Joodse restaurants. Zeker een bezoekje waard!

Place des Vosges
Dit prachtige plein mag je niet missen als je in Le Marais Parijs bent! De Place des Vosges staat ook bekend als één van de mooiste pleinen van de wereld. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven in het zonnetje onder het genot van een hapje en een drankje.

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Parijs? Lees dan snel één van onze andere blogs over Parijs!

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden