Met een klein budget naar Parijs

Parijs is de stad van mode, cultuur en eten. Maar het hoeft niet persé de stad voor alleen de rich and famous te zijn, want zelfs met een kleinere portemonnee kun je makkelijk low budget naar Parijs!

Wij zetten wat tips op een rij;

Gratis attracties in Parijs

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden en musea in Parijs die gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Je kunt hierdoor rustig een hele dag cultuur snuiven zonder ook maar een euro te hoeven betalen! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan één van de bekendste gebouwen van Parijs, de Notre Dame. Deze is volledig gratis te bezoeken, met uitzondering van de schatkamer en de torens. Mocht je deze ook willen zien, mag je voor minder dan 10€ naar binnen. Koopje!

Ook de basiliek Sacré Coeur is gratis te bezoeken en absoluut de moeite waard als je van architectuur houdt. Met een dagkaart voor de metro kun je gratis met een treintje naar boven, maar je kunt natuurlijk ook de trappen trotseren en naar boven lopen. Als je eenmaal boven bent is het uitzicht over Montmartre absoluut de moeite waard! Er zijn ook vaak straatartiesten die bij de ingang van de Sacré Coeur hun kunsten vertonen. Pak je die ook gelijk voor nop mee 🙂

Als je van muziek houdt, kun je van woensdag tot en met zondag in het grootste stadspark van Parijs, Jardin du Luxembourg terecht voor één van de vele openluchtconcerten.


TIP: Veel musea hebben op de eerste zondag van de maand gratis toegang. Als je 25 of jonger bent zijn veel musea zelfs altijd gratis!

Voordelig vervoer naar Parijs

Natuurlijk kun je heerlijk luxe met het vliegtuig naar Parijs. Maar wat dacht van eigen vervoer? Hoe leuk is het om in Nederland in de auto te stappen en dan een roadtrip te maken naar Parijs! Je kunt één of meerdere hotelovernachtingen boeken bij een hotel met parkeergelegenheid.

LET OP: Als je van Nederland naar Parijs rijdt kom je over tolwegen. Zorg van tevoren dat je weet hoeveel peage je moet betalen. Lees ook ons andere blog met de auto naar Parijs.

Eten tegen een klein prijsje in Parijs

Je kunt natuurlijk kiezen voor een duur en luxe restaurant in Parijs waar je geniet van zeven gangen. Er zijn echter zoveel leuke bistro’s of typische Franse kantine’s waar je voor een klein prijsje heerlijk kunt eten! Check voordat je aan tafel gaat gewoon even de menu kaart die bij de deur staat, kan je gelijk zien of je keuze binnen budget valt of dat je even doorloopt naar een ander restaurant.

TIP 1: Als je aan de bar een drankje bestelt is dit vaak stukken goedkoper dan aan tafeltje voor twee!

TIP 2: Koop een overheerlijk Frans stokbroodje en wat beleg, neem een kleedje mee en eet gewoon lekker aan de voet van bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Genoeg te zien en echt Frans!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden