Maak een boottocht in Parijs

Parijs op een andere manier? Maak eens een boottocht. Vanaf het water zie je Parijs heel anders, het uitzicht op de prachtige historische gebouwen en bruggen is spectaculair. Een boottocht Parijs kan gemaakt worden op de Seine maar ook op het Canal Saint-Martin.

Boottocht Parijs? Ontdek de Seine!

Een boottocht over de Seine duurt ongeveer een uurtje. Tijdens de boottocht wordt er diverse informatie gegeven over Parijs en de bezienswaardigheden. De boottocht gaat in de winter elk uur, de rest van het jaar elk half uur. Reserveren is dus ook niet nodig je kunt tickets kopen bij het vertrekpunt van de boten. Voor de boottocht op het Canal Saint-Martin is het wel noodzakelijk om te reserveren. Deze boottocht gaat twee keer per dag en duurt ongeveer 2-3 uur.

In de avonduren worden de bezienswaardigheden waar je langs vaart verlicht met enorme schijnwerpers, dit is adembenemend mooi! Ook is het mogelijk om bij een aantal maatschappijen lunch of diner te nuttigen op de boot.

Wil je graag een boottocht combineren met het bezoek aan een aantal bezienswaardigheden dan is het mogelijk om de Batobus te nemen. De Batobus is te vergelijken met de welbekende hop on hop off bus, echter dan een pendelboot. Deze boottocht op de Seine neemt je mee door het hart van Parijs en je kan op acht stopplaatsen in- en uitstappen. De perfecte manier om tussendoor je voeten eventjes rust te geven.

Je vaart met de Batobus langs:

Elke 25-30 minuten vertrekt er een boot vanaf deze stopplaatsen. Goed om te weten is dat je voor de Batobus geen los kaartje kunt kopen maar een pas. Deze pas is te koop bij elke stopplaats.

Graag zelf de touwtjes in handen? Dan is het natuurlijk leuk om zelf te varen! Je kunt een boot huren voor 5, 7 of 11 personen bij Marin d’Eau Douce. Minpuntje hiervan is dat er helaas niet op de Seine gevaren mag worden.

 

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden