Markten in Parijs

Ga je in Nederland vaak op je vrije dag naar de markt? Dan moet je de markten in Parijs ook eens ontdekken. Wanneer je op een markt in Parijs bent zal je al snel ervaren dat het lijkt of dat je in een typisch Frans dorpje bent omgeven door de lekkerste (en minder lekkere) geuren van groenten, fruit, versgebakken brood, gebraden kippetjes, kaas (!) en verse vis.

Op de Parijse markten worden vaak allerlei etenswaren aangeboden maar spullen zoals kleding, tassen, huishoudelijke artikelen en uiteraard brocante kun je er ook vinden.
Naast de alledaagse markten zijn er ook die maar één speciaal product aanbieden, denk bijvoorbeeld aan de boekenmarkt, kledingmarkt, en bloemenmarkt.
Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn geweldige culinaire producten, en dat zal je zeker ook op de markt niet ontgaan. Wat denk je van vleeswaren uit de Ardèche of Auvergne, heerlijk zoet fruit uit de Provence, verse schelpdieren uit Bretagne en ga zo maar door. De waren komen uit heel Frankrijk!

De producten en prijzen kunnen per markt en per arrondissement verschillen. De meeste markten zijn op maandag gesloten en markten die ook op zondag geopend zijn kunnen redelijk druk zijn.

Overdekte markten

Ga je liever naar een overdekte markt, uiteraard zijn die er ook in Parijs. Eén van de oudste is Marché des Enfants Rouges. Dit is een kleinere markt waar je allerlei vleeswaren, groenten en kaas kunt kopen. Ook kun je bij een aantal kraampjes wat lekkers eten. Een andere leuke overdekte markt is de Marché Couvert Saint-Germain. Ook hier kijk je je ogen uit. Bezoek je graag vlooienmarkten? De markt Clignancourt is dan een leuke tip. Kleding, boeken, kunst, antiek.. je vindt hier van alles! Of misschien een leuk outfitje scoren? Ga dan naar de overdekte kledingmarkt Carreau du Temple / Rue Perrée voor leuke koopjes.

Rue Mouffetard is ook een aanrader, in de schilderachtige straten vindt je in de oude huizen de (levensmiddelen) winkels met een kraampje ervoor.
Op de markt bij Rue Lepic vindt je nog veel authentieke Franse producten. Dus lokale lekkernijen ten top!

Genoeg gegeten en gedronken? Dan kun je naar de Marché aux Fleurs en Marché des Oiseaux. Op de bloemenmarkt langs de Seine vindt je prachtige planten en bloemen en leuke spullen voor je interieur en tuin (behalve op zondag, dan is er ‘vogeltjesmarkt’).

Genoeg te ontdekken dus als je een markt wilt gaan bezoeken in Parijs!

Markt in Parijs

Ben je eind november of in december in Parijs? Bezoek dan zeker één van de kerstmarkten in de stad. Lees ook eens ons blog met de leukste tips over de leukste kerstmarkten in Parijs.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden