Waar moet je rekening mee houden als je met de auto naar Parijs gaat?

Met de auto naar Parijs is prima te doen, wij beschrijven een aantal praktische tips!

Een groot voordeel van wereldstad Parijs is dat het op relatief korte afstand van Nederland ligt. Vanaf Utrecht is het zo’n 475 kilometer met de auto naar Parijs, een kleine 5 uur rijden. Logisch dus dat veel Nederlanders Parijs makkelijk met de auto weten te vinden voor een stedentrip Parijs. Het grote voordeel is dat je vertrekt op de tijd die het jou uitkomt!

Kosten

Als je met de auto naar Parijs reist, kun je de volgende kosten incalculeren. Als je met een middenklasse auto reist kun je rekenen op ca. € 140 benzinekosten voor een retour Parijs. Houd ook rekening met de tol in Frankrijk, enkele reis ben je ongeveer € 15,50 kwijt aan tolkosten.

Route naar Parijs

De meeste gebruikelijk route voor een stedentrip Parijs met de auto is via de A16 (Hazeldonk) en de ring Antwerpen (let op files tijdens de spits). Via de E17 passeer je de Belgisch-Franse grens en rijd je via Lille over de A1 richting Parijs. Het is aan te raden om vooraf goed de route te bestuderen, de randweg rond Parijs (Boulevard Périphérique) kan behoorlijk druk zijn! Als je navigatie gebruikt let dan goed op waar het hotel precies ligt. Verblijf je bijvoorbeeld in hotel Residence Europe let dan goed op het adres en gebruik Clichy (deelgemeente) in plaats van Parijs. Dit komt veel voor bij de hotels aan de rand van de stad. Straatnamen in Parijs komen soms meerdere malen voor!

Parkeren in de stad

Parkeren in Parijs is niet goedkoop, maar er zijn mogelijkheden genoeg. Vinci Park heeft vele bewaakte garages in en rond de stad. Let wel op dat tarieven van € 25 – € 30 heel normaal zijn. In enkele gevallen hebben hotels een eigen klein garage, bij ons op de website kun je selecteren op hotels met parkeergelegenheid. Zeker bij de hotels buiten de Périphérique kun je op parkeerkosten besparen. Als je zekerheid wil en vooraf een parkeergarage in de buurt van je hotel wil reserveren kijk dan eens bij Parking de Paris, de grootste keuze aan parkeergarages in Parijs!

Tips voor met de auto naar Parijs

Als je met de auto reist en een hotel zoekt aan de rand van Parijs of in het centrum voor je stedentrip Parijs, kun je een selectie maken uit vele uitstekende hotels of appartementen van 2- tot 4-sterren. Residhome Asnieres is door de rustige ligging en uitstekende bereikbaarheid met de auto een aanrader. Hotel Residence Europe is met zijn rustige en toch centrale ligging een topper. Hier geniet je voordelig van een hotel met prima ontbijt en binnenzwembad!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden