Met het vliegtuig naar Parijs

Naast dat je met de auto of de trein naar Parijs kan reizen kan je er ook voor kiezen om te vliegen naar Parijs. De reistijd is kort (ca. 1 uur en 20 minuten) en de verbinding naar het centrum van Parijs is prima. Ga je met het vliegtuig naar Parijs dan vlieg je comfortabel met KLM of Air France vanaf Amsterdam.

In Parijs zal je aankomen op de op een na drukste luchthaven van Europa, Paris Charles de Gaulle. De afstand naar het centrum van Parijs is ca. 25 kilometer. Je kunt het centrum van Parijs op diverse manieren bereiken vanaf de luchthaven.

Met de trein

Trein RER lijn B brengt je naar het centrum van Parijs, de belangrijkste stations op deze lijn zijn Gare du Nord, Châtelet-Les-Halles, Saint-Michel-Notre-Dame en Denfert-Rochereau. De reistijd naar het meest centraal gelegen station Châtelet-Les-Halles is 40 minuten. Doordeweeks vertrekt de trein elke 10 à 15 minuten, een kaartje kost je € 10,- per persoon.

Met de bus

Vanaf de luchthaven zijn er diverse busverbindingen die je naar het centrum brengen. De reistijden variëren van 30 minuten tot aan 90 minuten en ook de kosten zijn verschillend.

Met de taxi

Zodra je de terminal verlaat staan er taxi’s klaar die je voor ongeveer € 50,- naar het centrum van Parijs brengen. Houd er rekening mee dat er in de ochtend- en avonduren en op zon- en feestdagen een toeslag geldt van 15%.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren. Diverse autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de luchthaven en blijven geopend tot dat de laatste vlucht geland is.

 


Instagram

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Instagram onder de naam GaSamen.nl
Volg ons en je blijft op de hoogte van allerlei leuke tips en handige wetenswaardigheden.

Wij vinden het natuurlijk ook ontzettend leuk om te weten hoe jij het hebt gehad, gebruik #GaSamen om jouw leukste stedentripfoto’s met ons te delen!

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden