Montmartre Parijs

Een zeer bekende en geliefde wijk in Parijs is Montmartre. Montmartre staat ook wel bekend als een kunstenaarswijk. Dit is ook niet zo gek, vroeger woonde en werkte hier veel bekende schilders zoals Picasso en van Gogh. Naast een wijk is Montmartre ook een heuvel. Door de Parijzenaren ook wel La Butte genoemd. De dorpse sfeer van vroeger met allerlei kleine straatjes en pleintjes is nog duidelijk terug te zien in de wijk.

Wat kan je in Montmartre Parijs allemaal zien en doen?

Het hoogtepunt van Montmartre is de bekende Sacré Coeur. Deze fel witte basiliek mag je niet missen. De Sacré Coeur is gelegen op de top van Montmartre, La Butte. Vanaf de top heb je tevens een prachtig uitzicht, zeker bij zonsondergang de moeite waard. In de basiliek zelf kun je diverse schilderijen en beeldhouwwerken bezichtigen. Voor de wat minder sportieve mensen onder ons geen paniek, je kunt in plaats van de 237 treden ook de kabelbaan naar boven nemen. Hier betaal je een kleine vergoeding voor. Belangrijk om te weten is dat nette kleding vereist is, draag je een korte rok of short dan kan het zijn dat je de toegang tot de kerk geweigerd wordt.

Naast de Sacré Coeur zijn er tal van andere dingen te zien en te doen in Montmartre.

Zo heb je het sfeervolle plein Place du Tetre waar nog elke dag kunstenaars aan het werk zijn. Je kunt hier een tekening van jezelf laten maken.

Vast bekend bij je, de Moulin Rouge. Vroeger kon je hier opwindende shows bijwonen, momenteel iets minder spannend maar er worden nog steeds shows gegeven. Het is nu een nachtclub en staat bekend van de cancan. Tevens liggen hier veel bars waar live muziek wordt gedraaid.

Montmartre Parijs

In de wijk Montmartre kan je ook het museum Musée de Montmartre bezoeken. Hier worden tijdelijke exposities gehouden en kan je verschillende werken bezichtigen over de geschiedenis van Montmartre.

Ook heb je nog de 19e eeuwse kerk La Madeleine, de grootste opera van de wereld Opéra Garnier, het plein Place Vedome en twee kerkhoven Cimetière de Montmartre waar bekende kunstenaars begraven zijn

Wil je graag overnachten in de wijk Montmartre? Dat kan, op Parijs.nl bieden wij diverse accommodaties aan. Ideaal gelegen, aan de voet van de Butte Montmartre zijn de Appartementen Citadines Montmartre.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden