Waar vind je het mooiste uitzicht over Parijs?

Als je denkt aan een mooi uitzicht over Parijs, denk je waarschijnlijk meteen aan de Eiffeltoren. Toch zijn er meerdere plekken in de stad waar je van een fantastisch uitzicht kunt genieten!

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Dit wereldberoemde gebouw is één van de bekendste bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad en ligt aan het einde van de Champs-Elysées. Je kunt het gebouw beklimmen en goed zien hoe de wegen samenkomen op één van de drukste verkeerspleinen van Parijs.

Centre Pompidou

Het bijzondere gebouw van Centre Pompidou heeft zes verdiepingen en vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt vanaf hier o.a. Montmartre en de Eiffeltoren zien. En als je trek hebt gekregen kun je heerlijk lunchen op het mooie dakterras van Le Georges.

Notre Dame

Notre dame parijs

Deze prachtige gotische kathedraal staat in het hart van Parijs en het is mogelijk om de zuidelijke toren te beklimmen. Dit is absoluut de moeite waard, want door de ligging van de Notre geeft dit een indrukwekkende uitzicht over de hele stad.

Panthéon

uitzicht vanaf Pantheon

Dit klassieke Romeinse bouwwerk beschikt naast een heel mooi interieur ook over de bekende koepel waar je rond kunt lopen. Dit is vanwege veiligheidsredenen alleen mogelijk onder (gratis) begeleiding, maar biedt een fantastisch uitkijkpunt naar o.a. de Eiffeltoren!

Palais de Chaillot

Palais de Chaillot wordt door de Parijzenaren zelf Trocadéro genoemd. Dit is een populaire plek om foto’s te maken, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Eiffeltoren en de omgeving.

Tour de Montparnasse

uitzicht Tour de Montparnasse

Tussen alle klassieke gebouwen vol pracht en praal staat deze wolkenkrabber. Dit is het hoogste gebouw van Parijs, maar liefst 225 meter hoog. Je moet geen hoogtevrees hebben, want vanaf de 56ste verdieping van dit gebouw heb je een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Mis je een locatie? Deel hem met ons!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden