Musea in Parijs

Nergens vind je zoveel musea als in Parijs. De bekendere musea in Parijs zoals het Louvre en het grootste museum voor moderne kunst in Europa, Musée National d’Art Moderne, gelegen in Centre Pompidou ken je vast wel. Maar naast deze bekende musea zijn er tal van kleinere musea die ook zeker een bezoekje waard zijn tijdens een stedentrip Parijs. De musea Parijs beschikken over uiteenlopende onderwerpen en grote collecties.

Een aantal musea Parijs die wij zeker aanraden zijn:

 • Cinémathèque Française
  In dit museum in Parijs vindt u de grootste filmarchieven ter wereld. Tevens worden er dagelijks films getoond en worden er regelmatig diverse exposities georganiseerd.
 • Grand Palais
  Een enorme glazen expositieruimte gelegen in hartje Parijs. Naast de tentoonstellingen worden er regelmatig evenementen gehouden met o.a. modeshows.
 • Picasso Museum
  In het Picasso museum kunt u een grote collectie van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso bewonderen.
 • Museum National d’Histoire Naturelle
  Een natuurhistorisch museum waar u de grootste natuurhistorische collecties ter wereld kunt bezichtigen.
 • Musée de l’Armée
  De collectie met o.a. uniformen en wapens is geheel gewijd aan het Franse leger. Het museum is gelegen in het Hôtel des Invalides.

Belangrijk om te weten is dat veel musea in Parijs gesloten zijn op maandag en/of dinsdag. De drukste bezoekdag is over het algemeen de zondag. Voor de echte museumliefhebbers die van plan zijn meerdere musea te bezoeken is het zeer aantrekkelijk om een Paris Museum Pass aan te schaffen. Deze museum kaart Parijs geeft je meerdere dagen gratis toegang tot vele musea en monumenten.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden