Notre-Dame

De Notre-Dame is een prachtige kathedraal en een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. Aan de Seine vind je dit gotische bouwwerk, geniet ook eens van het aanzicht vanaf een bootje, tijdens een boottocht door Parijs!

Informatie

De bouw van de Notre-Dame gebeurde in opdracht van de bisschop Maurice Sully, de bouw van dit indrukwekkende gebouw heeft bijna 2 jaar geduurd. Het gebouw is dan ook maar liefst 130 meter lang, 48 meter breed en heeft twee torens met de lengte van 69 meter, hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over Parijs. Je moet hiervoor wel 400 traptreden beklimmen!

In de kathedraal bevinden zich ook een aantal kerkschatten, zo liggen er oude manuscripten. En een drietal relikwieën, de doornenkroon van Christus, een spijker/nagel die gebruikt is bij de kruisiging en een stukje van het heilige kruis.

Dat de kathedraal zo bekend is over de wereld, komt mede door het boek “De klokkenluider van de Notre-Dame” dat in 1841 door Victor Hugo is geschreven.

Naast dat er een boek is geschreven, hebben er ook een aantal gebeurtenissen plaatsgevonden in de Notre-Dame. Zo is Napoleon hier gekroond tot keizer van Frankrijk in 1804 en heeft de staatsbegrafenis van Charles de Gaulle in de kerk plaatgevonden.Notre Dame

Openingstijden

De kathedraal
maandag t/m vrijdag geopend van 08.00u tot 18.45u.
Op zaterdag en zondag van 08.00u tot 19.15u.

De receptie
maandag t/m vrijdag geopend van 09.30u tot 18.00u en op zaterdag en zondag vanaf 09.00u.

De torens
1 april t/m 30 september van 10.00u tot 18.30u
1 oktober t/m 31 maart van 10.00u tot 17.30u
Zaterdag en zondag in juni, juli en augustus van 10.00u tot 23.00u.

Let op! de kassa voor de torens sluiten 3 kwartier voor sluitingstijd en de torens zijn gesloten op 1 januari, 1 mei en 25 december.

De kerkschatten
Dagelijks geopend van 09.30u tot 18.00u.

Entreeprijs van de Notre-Dame

Het betreden van de Notre-Dame is gratis, voor het bezoeken van de kerkschatten en torens moet entree betaald worden.

Een bezoek aan de torens kost € 12,- voor volwassenen, toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar en voor bezoekers vanuit landen uit de EU in de leeftijd 18-25 jaar. De torens van de Notre-Dame zijn iedere eerste zondag van de maand van november t/m maart gratis toegankelijk. Tevens is toegang gratis als men een Paris Museum Pass heeft.

Het is ook mogelijk de kathedraal te bezoeken met een audioguide, deze duurt ongeveer 35 minuten inclusief bezoek aan de kerkschatten. De kosten van de audiotour is € 5,-.

 

 

 

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden