Ontdek Parijs op de fiets

Wil je Parijs echt goed leren kennen tijdens jouw weekendje weg in Parijs en ook daar eens kijken waar de gemiddelde toerist niet komt? Ga fietsen in Parijs! De laatste jaren heeft de stad meer dan 400 km aan fietspaden aangelegd en wordt het daardoor steeds veiliger en makkelijker om te fietsen in deze prachtige stad.

Fietspaden in Parijs

Naast deze fietspaden is het ook toegestaan om op de meeste bus- en taxibanen te fietsen. Blijf altijd wel alert, de Parijse automobilisten zijn nog niet helemaal gewend aan het steeds drukker wordende fietsverkeer.

Uiteraard kun je je eigen fiets meenemen wanneer je tijdens een stedentrip Parijs reist per trein bijvoorbeeld. Let wel op dat hier bepaalde eisen aan zijn verbonden. Of huur gewoon een fiets. Er zijn in Parijs heel veel mogelijkheden om een fiets te huren.

Wil je het nog veel praktischer, boek dan een fietstour waarbij de fietshuur al inbegrepen is. Zo’n fietstour boek je meteen bij jouw weekend Parijs met overnachtingen en vervoer.

De gids neemt je mee naar de mooiste en leukste plekken van de stad zoals het Louvre, Les Truilleries, Quartier Latin en Montmartre. Maar uiteraard zal de beroemde Eiffeltoren ook niet ontbreken.

Ook wanneer je een weekend Parijs met kinderen boekt is zo’n fietstour een uitkomst. Al veilig en rustig fietsend door de stad genieten ook de kinderen van alle mooie en bijzondere bezienswaardigheden. De kinderen zullen hier zeker veel plezier aan beleven.

Wil je zonder gids gaan fietsen, dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard is fietsen in Parijs niet hetzelfde als een dagje fietsen in je eigen omgeving. Ga goed voorbereid op pad! Zorg dat je een goede plattegrond van Parijs hebt, een uitgebreide stratenplan is eigenlijk wel een must! Hierop staan elk straatje en steegje wel beschreven en veelal vindt je hier ook de metro- en buslijnen op terug. Uiteraard zijn er ook nog de vele apps die je (digitaal) op weg helpen.

Leuke en mooie highlights tijdens jouw weekend Parijs op de fiets zijn o.a. Hotel de Ville, Notre Dame, Centre Pompidou, het Louvre, Bastille, Jardin du Luxembourg, Place des Voges en Montparnasse. Uiteraard heb je dan nog lang niet alle bijzondere wijken en monumenten gezien, maar zo krijg je al snel een goede blik op de hoogtepunten van Parijs.

Wanneer je het drukke centrum wilt vermijden en ook eens de buiten de stadsgrenzen van Parijs wilt verkennen, start dan bijvoorbeeld jouw fietstocht bij de jachthaven bij de Bastille. Via een netwerk van fietspaden kun je een heel stuk langs Canal de L’Ourcq fietsen.

Ontdek op onze blog Parijs nog meer leuke ideeën en feiten voor jouw citytrip Parijs.  Heb je de smaak helemaal te pakken? Zoek & boek dan hier jouw favoriete stedentrip Parijs!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden