Ontdek de wijken van Parijs

Je hebt besloten om naar Parijs te gaan, fantastisch! Parijs is een metropool met tal van verschillende wijken met ieder een totaal eigen sfeer. Wat zijn nou de wijken in Parijs die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je stedentrip Parijs? Wij geven je graag een aantal suggesties zodat je vervolgens op eigen houtje deze wijken van Parijs kan gaan ontdekken.

Le Marais

Helemaal hip en trendy op dit moment is de wijk Le Marais. Het is één van de oudste wijken van Parijs en zonder twijfel onze favoriet. Een levendige wijk met trendy bars en restaurants, vele winkeltjes en unieke boetiekjes. De Rue des Rosiers en het Ile St. Louis zijn de karakteristieke gebieden van deze wijk. Winkelen in de grote bekende ketens? Dan moet je naar de lange winkelstraat Rue de Rivoli, deze straat loopt dwars door Le Marais. Wat je ook zeker niet mag missen in de wijk Le Marais is het prachtige plein, Place des Vosges.

Quartier Latin

De wijk Quartier Latin dankt zijn naam aan de Latijns sprekende studenten die studeerden aan de Sorbonne universiteit. De wijk heeft de authentieke sfeer van een klein dorp en wordt voornamelijk bewoond door kunstenaars en studenten. De wijk staat voornamelijk bekend door de vele goedkope internationale restaurants, barretjes en hippe uitgaansgelegenheden. Leuke winkels vind je in de gezellige straat Rue Mouffetard, ook mag je hier zeker de zondagse markt niet missen!

Bastille

Een echte aanrader is de wijk Bastille. Onder meer bekend vanwege Place de Bastille en Bastille Opéra. Verder hoef je er qua bezienswaardigheden niet veel van te verwachten maar om te feesten ben je hier zeker op de goede plek. Is de avonduren is het er bijzonder levendig en je vind er tal van hippe horecagelegenheden.

Montmartre

Last but not least, de zeer bekende en geliefde wijk Montmartre. Wil je weten wat Montmartre je te bieden heeft lees dan ook ons blog Montmartre Parijs.

Wil je graag overnachten in een van deze wijken van Parijs? Zoek dan een leuk hotel op Parijs.nl en maak je stedentrip Parijs compleet!

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden