Parijs met de trein

Comfortabel en snel naar hartje Parijs.

Wist je dat Parijs per Thalys razendsnel bereikbaar is? Thalys raast met 300 km per uur door het Franse landschap om vervolgens te arriveren midden in het centrum op treinstation Gare du Nord. Van deur tot deur is er geen snellere manier! Als je opstapt in Rotterdam ben je binnen 2 uur en 30 minuten in de Franse hoofdstad. Een groot voordeel is dat lange transfers overbodig zijn!

Route

Thalys rijdt tot wel 11 keer per dag van Amsterdam CS via Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel-Zuid naar Paris Gare du Nord. De eerste Thalys op weekdagen vertrek al om 06.18 uur vanaf Amsterdam CS en de laatste Thalys om 19.18 uur. Bij al onze reizen per Thalys is je zitplaatsreservering inbegrepen.

In de trein

Om het comfort te onderstrepen is er een klasse aanduiding Comfort 1 (1e klas) en Comfort 2 (2e klas). Comfort 1 biedt meer beenruimte en bredere verstelbare zitplaatsen. Bovendien kun je in Comfort 1 gebruikmaken van gratis wifi, is er boordpersoneel aanwezig, krijg je een welkomstdrankje en een maaltijd aangeboden (ontbijt, lunch of diner) en zijn er gratis kranten en magazines beschikbaar.
Als je in Comfort 2 reist kun je gebruik maken van het barrijtuig voor een drankje, warme snacks, broodjes en salades. Ook zijn de zitplaatsen verstelbaar.

Na aankomst

Na een comfortabele rit arriveer je op treinstation Gare du Nord en kun je op weg naar je geboekte hotel. Met een Paris Visite kaart reis je onbeperkt door heel de stad. Veel hotels liggen op nog geen 10 minuten lopen van het treinstation. Een aantal van deze toppers zijn hotel Terminus Nord (tegenover het station!), hotel Appia La Fayette (gerenoveerde kamers), hotel Amiens (budgettip) en hotel Maison du Pre.
Kies je liever een hotel in het bruisende Quartier Latin of bij de populaire Place de la Bastille? De volgende hotels zijn per metro vanaf treinstation Gare du Nord snel en eenvoudig bereikbaar. Hotel Albe Bastille, hotel Le Royal, hotel Mercure Gobelins en hotel des Ecrivains.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden