Parijs met kinderen

Parijs is voor kinderen al een belevenis op zich! Als je met kinderen reist is de treinreis met de Thalys fantastisch. Razendsnel zoef je door het landschap, de reis is relatief kort en de kinderen hoeven niet stil te blijven zitten. En bovendien heb je veel keus uit vertrektijden, dus je kunt de reis volledig aanpassen aan de kinderen.

In Parijs zijn verschillende accommodaties prima geschikt voor families. Kies je voor een budget hotel kijk dan eens naar hotel Leonard de Vinci. Uitstekende prijzen, keurige familiekamers en een perfecte ligging nabij Place de la Republique. Reis je graag met de auto en wil je wat meer ruimte? Dat kan bij Residhome Asnieres, een prima appartementencomplex met een uitstekende bereikbaarheid met de auto. Voor meer hotels en appartementen met familiekamers kijk je hier.

Neem de tijd voor een bezoek aan Parijs met kinderen. Alles gaat waarschijnlijk wat minder snel dan je gewend bent. Leuk is het Cité de Science in het Parc de la Villette. Dit wetenschapsmuseum is het grootste van Europe. Het toppunt is het bolvormige IMAX-theater en het planetarium.
In het Bois de Vincennes is een prachtige dierentuin, in 2014 volledig gerenoveerd. Als de kinderen wat ouder zijn is een fietstocht met Nederlandstalige gids erg leuk. In het populaire Jardin de Luxembourg is voor kleinere kinderen en leuke speeltuin met draaimolen en skelters. Met kinderen is het aan te raden om vooraf populaire excursies vast te leggen, ook om wachtrijen te voorkomen.

De Eiffeltoren beklimmen is een droom voor vele kinderen! Let erop dat het erg druk kan zijn bij de liften, een goed alternatief is de trap. Ook Tour Montparnasse ten zuiden van Seine geeft een onvergetelijk uitzicht over Parijs.

Ook eten in Parijs is geen probleem met kinderen. Tussendoor neem je natuurlijk een lekkere crêpe bij één van de vele stalletjes. Ketens als Hippopotamus en Buffalo Grill zijn zeer op kinderen gericht en hebben meerdere vestigingen verspreid over de stad.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden