Parkeren in Parijs

Lees hier onze tips om te parkeren in Parijs

Als je met de auto naar Parijs reist ligt het meestal niet voor de hand om te parkeren in het centrum. Toch zijn er hotels met een eigen garage die betaalbaar zijn, of die flinke korting bieden op een parkeergarage in de nabije omgeving. Zo kan het interessant zijn om te kiezen voor een hotel met een gunstige ligging in het centrum. Lees hieronder onze tips over het parkeren in Parijs.

Parkeergarage in Parijs

Veel openbare parkeergarages van bijvoorbeeld Vincipark zijn te vinden rondom de belangrijkste winkelstraten en/of in toeristische gebieden. Afhankelijk in welk arrondissement je parkeert gelden tarieven van € 3 tot € 4 per uur tot een maximaal dagtarief van € 50. Parkeren in Parijs centrum kan net als in Amsterdam oplopen in kosten.

Tijdens drukke weekenden kan het voorkomen dat het lang zoeken is naar een parkeerplek. Om toch zeker te zijn van een veilige plaats voor je auto kun je vooraf al je parkeerplaats reserveren nabij je hotel, wel zo handig!

Hotels in Parijs met parkeerplaats?

Als je toch liever kiest voor een hotel of appartement met gratis parkeergelegenheid is dit geen probleem! Appartementen Residhome Asnieres biedt al een parkeerplek voor ca. € 10 per dag. Vanaf hier reis je eenvoudig met het openbaar vervoer naar het centrum. Ook het geliefde Residence Europe met binnenzwembad heeft (beperkt) parkeergelegenheid voor ca. € 12 per dag of in een voordelige nabij gelegen garage voor ca. € 16 per dag.

Wil je meer weten over afstanden, benzinekosten en routes voor een stedentrip Parijs? Lees dan ons blog over met de auto naar Parijs.

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden