Pleinen in Parijs

Van Montmartre tot Quartier Latin, van Saint-Germain tot Le Marais, de Parijse wijken hebben ieder hun eigen charme. Parijs is een openluchtmuseum met de Eiffeltoren als hét onbetwiste symbool. Maar er zitten natuurlijk nog vele andere juweeltjes in de Parijse schatkist! Zo zijn er een aantal prachtige pleinen in Parijs te vinden.

Place de la Bastille

Een historisch plein. Tot aan de Franse Revolutie stond hier de Bastille Saint-Antoine, een kasteel uit 1380. Vandaag de dag staat er in het midden van een plein een hoge zuil, de Colonne de Juillet. Geplaatst als herdenking voor de slachtoffers van de revolutie. Tevens is er 200 jaar na het uitbreken van de revolutie een opera gebouwd. Opéra Bastille, voorzien van 2700 zitplaatsen. Bezoek er een voorstelling, het is werkelijk onvergetelijk!

Place de la Concorde

Een bekend plein in het 8e arrondissement van het Parijse centrum, tevens is Place de la Concorde het grootste plein van Parijs. Het is maar liefst 8 hectare groot. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht op de Champs-Élysées en de Arc de Triomphe.

Het is ontworpen in de vorm van een open achthoek en werd in eerste instantie vernoemd naar de koning Lodewijk XV. Zijn ruiterstandbeeld pronkte in het midden van het plein. De jaren erna is de naam van het plein meerdere malen veranderd en ook het beeld is vervangen. Nu staat er de obelisk van Luxor, daarnaast staan er nog 2 fonteinen en op iedere hoek van het plein een groot beeld.

Place des Vosges

Het oudste plein van Parijs dat ook bekend staat als het mooiste plein. Het is het kroonjuweel van de wijk Le Marais en wordt omringd door huizen met prachtige gevels. Momenteel zijn er in deze huizen diverse boetiekjes, galerieën en restaurants gevestigd. Op het plein zelf heerst een oase van rust in het altijd drukke Parijs. Mensen liggen te relaxen op het gras van de prachtige tuin in het middengedeelte van het plein.

TIP! Bezoek Place des Vosges op zondag, deze dag komen veel locals naar het plein en zorgen straatmuzikanten voor een gezellige sfeer!

Place Vendôme

Een van de bekendste pleinen van Parijs, mede door de luxueuze hotels en winkels die hier gevestigd zijn. Op het plein vind je de 43 meter hoge zuil met er bovenop een standbeeld van Napoleon. Het beroemde hotel ‘Ritz’ ligt aan de westkant van het plein en modemerken als Chanel, Dior en Cartier hebben hier een winkel. Ga je niet alleen hierheen om het plein te bekijken zorg dan dat je een goed gevulde portemonnee bij je hebt.

Place du Tertre

Een sfeervol plein in de geliefde wijk Montmartre. Ondanks de vele toeristen straalt dit plein nog steeds authenticiteit uit. Jaren terug was de wijk een toevluchtsoord voor Parijse kunstenaars. Bekende schilders als Picasso en van Gogh woonden hier en kwamen naar Place du Tertre om hun werk te maken. Nog steeds vind je veel kunstenaars hier en kun je een portret van jezelf laten schilderen. Tevens vind je rondom het plein diverse gezellige restaurants en cafés.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden