5 tips voor een romantische Valentijn in Parijs

Valentijnsdag en Parijs, een geweldige combinatie! Want de stad der liefde is natuurlijk de beste bestemming voor een romantische stedentrip!

Tijdens deze trip met je geliefde wil je natuurlijk ook iets romantisch ondernemen. Wij hebben een aantal fantastische tips op een rij gezet voor een romantische Valentijn in Parijs:

 1. Boek een geweldig hotel.

  Een romantisch weekend begint natuurlijk met een goed hotel in Parijs. Er zijn heel veel romantische hotels te boeken met mooie kamers in een goede wijk. Kies uit een kleinschalig hotelletje of pak uit met een luxe hotel inclusief wellness!

 2. Ga heerlijk uit eten.

  Natuurlijk staat de Franse keuken garant voor een fantastisch diner. Ook Parijs barst van de restaurants en rooftopbars waar je kunt genieten van een romantische etentje. Op Valentijnsdag hebben veel restaurants kortingsacties, waardoor je voor een leuk prijsje kunt genieten van een diner met kaarslicht aan een mooi gedekte tafel met jouw grote liefde!

 3. Maak een boottocht op de Seine.

  lichtjes boottoch seine
  Een absolute aanrader is een avondtocht op de Seine, die je het beste bij een kleinere rederij kunt boeken. Hierdoor zit je met een beperkt aantal mensen op de boot en is het wat minder massaal dan normaal. In de avond vaar je langs de mooiste plekken van Parijs en met al die lichtjes is dit een absoluut magische ervaring!

 4. Ga langs de liefdesmuur.
  Liefdemuur parijs

  Parijs heeft meerdere locaties vol liefde, maar Le mur des je t’aime (de Liefdesmuur) in de wijk Montmartre is wel een hele bijzondere locatie.
  De liefdesmuur omslaat een 40m2 groot kunstwerk dat 612 tegels bevat waar in meer dan 300 talen ‘Ik hou van jou’ staat geschreven. Je kunt de muur gratis bezoeken op het plein Jehan Rictus.

 5. Ga picknicken onder de Eiffeltoren.

  Ja, het is cliché. Maar toch, een bezoekje aan Parijs tijdens Valentijnsdag is natuurlijk pas compleet na een bezoek aan de bekendste toeristische attractie. Koop een flesje wijn met wat winterse hapjes, neem een kleedje mee, een warme deken om knus onder te zitten en ga super romantisch picknicken met je lover onder de Eiffeltoren.

Misschien is het je opgevallen dat De Pont des Arts, beter bekend als slotjesbrug, niet in dit overzicht staat. In 2015 bleek dat de brug op instorten stond door het gewicht van het enorme aantal hangslotjes dat aan de brug was gehangen. De stad Parijs heeft daardoor besloten om de brug dicht te timmeren en uiteindelijk zullen alle slotjes worden verwijderd. Heel jammer, maar gelukkig zijn er nog zat andere romantische plekken in Parijs.

Heb je zelf een leuke tip? Laat het ons weten!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden