Onze top 5 bezienswaardigheden Parijs

Parijs staat niet alleen bekend als ‘de stad van de Liefde’ maar ook om zijn prachtige bezienswaardigheden. Parijs beschikt over historische gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens je stedentrip! Daarom hebben wij een top 5 bezienswaardigheden Parijs samengesteld, deze bezienswaardigheden behoren zeker tot de hotspots van Parijs!

1. De Eiffeltoren

De Eiffeltoren staat met stip om nummer 1. Een bezoek aan het symbool van Parijs mag natuurlijk niet ontbreken. De Eiffeltoren heeft in totaal 3 verdiepingen. De 1e verdieping bevindt zich op 57 meter hoogte, de 2e verdieping op 115 meter hoogte en de 3e verdieping, deze is met een lift te bereiken, op 275 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de hele stad Parijs.

Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kan dat natuurlijk ook! Aan de voet van de Eiffeltoren ligt het Parc du Champ-de-Mars waar je heerlijk kunt uitrusten.

de Eiffeltoren

2. Het Louvre

Het Louvre in Parijs mag zeker niet missen in onze top 5. Het huis van de Mona Lisa en tevens één van de grootste museums van de wereld. Het Louvre is gevestigd in een oorspronkelijk middeleeuws kasteel. Voor het museum staat de glazen piramide, tevens de ingang van het Louvre. Deze piramide beschikt over 603 ruitvormige en 70 driehoekige ruiten van glas.
Nabij het Louvre staat de Arc de Triomphe du Carrousel Louvre, hij wordt ook wel de Petit Arc de Triomphe genoemd.

het Louvre

3. De Sacré Coeur

De Sacré Coeur basiliek ligt op een hoogte van ongeveer 134 meter. Naast de basiliek bevindt zich hier ook de meest kleurrijke wijk van Parijs, Montmartre. U kunt de Sacré Coeur bereiken door de kabeltrein te nemen of de naastgelegen trap die maar liefst 222 treden telt. Eenmaal aan de top heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De wijk Montmartre heeft tal van leuke straatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren.

Niet ver van de Sacré Coeur ligt het plein Place du Tertre. Hedendaagse kunstenaars verzamelen zich hier en proberen hun werk te verkopen, daarnaast kan je hier ook een portret laten tekenen of schilderen. Leuk als souvenir voor thuis!

de Sacre Coeur

4. De Notre Dame

De Notre Dame is lang niet de grootste kathedraal van de wereld maar zeer waarschijnlijk wel één van de bekendste. De Notre Dame behoort dan ook zeker tot de hoogtepunten van Parijs en staat symbool voor schoonheid, waarheid en goedheid. De kathedraal is te bezoeken op het Île de la Cité, een eiland in de Seine. Ook leuk om te bezichtigen tijdens een boottocht.

Notre Dame

5. Grand Palais

Het Grand Palais werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Kenmerkend voor dit prachtige bouwwerk is het enorme glazen dak. Tot op de dag van vandaag wordt het nog gebruikt voor diverse evenementen en is het opgedeeld in drie verschillende delen; een wetenschapsmuseum, een tentoonstellingsruimte en een evenementenhal.

Grand Palais

Welke bezienswaardigheid is jou het meest bijgebleven tijdens je stedentrip naar Parijs?


Instagram

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Instagram onder de naam GaSamen.nl
Volg ons en je blijft op de hoogte van allerlei leuke tips en handige wetenswaardigheden.

Wij vinden het natuurlijk ook ontzettend leuk om te weten hoe jij het hebt gehad, gebruik #GaSamen om jouw leukste stedentripfoto’s met ons te delen!

Deel dit bericht!

Tags: , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden