Verborgen geheimen van Parijs – Part I

Parijs is een prachtige stad, bijna iedereen bezoekt de stad van de liefde wel eens een keer in zijn leven. De bekende foto’s bij de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame die kennen we inmiddels allemaal al. De stad heeft echter nog veel meer leuke plekjes, die lang nog niet allemaal door de massa zijn ontdekt. Wij hebben een aantal fantastische verborgen plekjes voor je opgezocht!

  • Bootje varen

Een rondje varen op de Seine dat kennen we inmiddels wel. Maar een nog niet zo bekende parel is Bois de Boulogne, dit was vroeger het jachtpark van de Koningen van Frankrijk. Maar nu is het een heerlijk, groot park in het westen van Parijs.

Tijdens een boottochtje over het meer in het park kun je genieten van een schitterend uitzicht op de welbekende Eiffeltoren.

  • Ontdek de wereld onder de prachtige stad

Onder de stad Parijs, ligt een enorm netwerk van meer dan 2100 kilometer aan riolen en leidingen. Onder de stad kun je gewoon rondlopen en je vindt er dan ook gewoon straatnamen en huisnummers. Je kunt het ontdekken bij het museum The Paris Sewer, hier kun je tevens toegang krijgen tot het ondergrondse Parijs.

Je vindt dit museum bij Pont de l’Alma.

  • Ontdek de wijk Belleville

Belleville was oorspronkelijk een dorpje dat wijn leverde aan de restaurants in het centrum van de stad. Inmiddels is het een levendige buurt, een artistieke wijk met zijn eigen Chinatown en een mengelmoes van verschillende culturen.

Je vindt er dan ook Vietnamese, Chinese en Franse restaurants en bistro’s. Bijkomend voordeel is dat de prijzen hier aanzienlijk lager liggen dan in de rest van de stad.

Wil je nog een klein avontuurtje beleven? Bezoek dan de begraafplaats Pere Lachaise, waar onder andere Jim Morrison en Edith Piaf begraven zijn.

Meer van deze onontdekte parels lees je in de verdere delen van de verborgen geheimen van Parijs.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden