Verborgen geheimen van Parijs – Part II

Word je ook zo moe van al die bekende bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens het lezen van een blog over Parijs. En wil je graag unieke plekken ontdekken tijdens je stedentrip. Dat kan! Elke stad heeft zijn eigen verborgen geheimen die vaak alleen bij de lokale bevolking of de nieuwsgierige toerist bekend zijn. Een aantal van deze verborgen geheimen Parijs hebben wij al beschreven in ons blog; verborgen geheimen van Parijs – Part I. Maar ook deze verborgen geheimen Parijs willen wij graag met je delen.

Bekijk de stad vanuit een ballon

In het hart van de stad, in het André Citroën park bevindt zich deze vliegende attractie voor jong en oud. Stap aan boord van deze ballon en geniet van een spectaculair uitzicht over de stad. Ballon Air de Paris is de grootste vastgebonden luchtballon ter wereld. De ballon heeft plek voor 30 personen, gaat tot een hoogte van 150 meter, is gevuld met 6000m3 helium en is met een kabel aan de grond gevestigd.

Naast dat de ballon een unieke attractie is heeft het ook nog een belangrijke rol voor het milieu. Het verandert namelijk van kleur, afhankelijk van de luchtkwaliteit en het vervuiling niveau.

Ballon Air de Paris is dagelijks geopend vanaf 09.00u en sluit 30 minuten voor sluitingstijd van het park. Volwassenen betalen voor een ritje € 12,- en kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen € 6,-.

Bijenkorven bij Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg ken je waarschijnlijk wel. Het is zowel bij de Parijzenaren als bij toeristen één van de populairste parken. Echter wat vele niet weten is dat er op de zuidwestelijke hoek van Jardin du Luxembourg een aantal bijenkorven te vinden zijn. Een grote groep bijen zijn hier druk bezig met het maken van honing. Je kunt bij deze plek ook meer informatie krijgen over het proces van het maken van honing.

1 keer per jaar vind hier het ‘feest van de honing’ plaats, tijdens dit feest krijg je de mogelijkheid de honing te proeven en kan je een potje mee naar huis nemen.

Het park Jardin du Luxembourg is dagelijks geopend vanaf 08.15u.

De catacomben van Parijs

Onder de drukke Parijse straten ligt een griezelig labyrint van schedels en beenderen. De catacomben vormen een verzameling van de ondergrondse begraafplaatsen. Het zijn overblijfselen van ca. 6 miljoen Parijzenaren uit de 18e eeuw. Onderverdeeld in kamers en galerijen, tevens vind je graffiti terug uit de Franse Revolutie en raadselachtige inscripties in de muren. Het is een groot netwerk van minstens 290 km lang. Het is niet aan te raden deze catacomben individueel te betreden, dit vanwege het risico te verdwalen.

catacomben Parijs

Bij je bezoek aan de catacomben zal je een afstand afleggen van 2 km, dit bezoek duurt ongeveer 45 minuten. De temperatuur is ca. 14°. De catacomben zijn helaas niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit en kinderen onder de 14 jaar moeten onder begeleiding zijn van volwassenen.

TIP! Maak van te voren een reservering online, zo ben je er zeker van dat je deze tour kan maken.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Parijs kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden